Senaste Nytt 2018

2018-07-11

Tyvärr blir inte hemsidan uppdaterad så ofta. För er som har hundar från oss eller våra hanar uppdaterar vi med träningsträffar och aktiviteter på våran facebook sida istället. Har ni inte facebook och vill veta om våra träffar, skicka ett mail så ser vi till att ni får all information på mailen istället.

Nu har hela vår Lykke-Lynx kull blivit röntgad och alla 7 har HD: A och AD: ua, vi är mycket lyckliga och glada över detta!! Lotta Af Lynx blev även ögonlyst och är ua på ögonen!

Även  2 st av D.Alibaba "Abbes" avkommor är röntgade, For The Win Buzz HD:A och For The Win Laika HD: B

D. Gwilma har blivit ögonlyst och även denna gången fick hon ua!

R.I.P Finaste Alison

20180321 somnade finaste älskade Alison in efter en kort tids sjukdom. Vila i frid och du är för alltid saknad.

Våra tankar går till husse och matte Hjärta

Nytt spännande år

Här kommer vi att uppdatera med det som händer och har hänt under året 2018. Vill ni se åren tidigare så finns de under denna fliken men på egna sidor :0)

Vi ser fram emot ett spännande och händelserikt 2018 !

Iowa och Bolts valpar blir 12 veckor nu på onsdag. Båda tikarna kommer att bo kvar hos Erica och Stefan på Fylevallarnas kennel. Vi ser fram emot att följa dessa guldklimpar!

 

En tråkig start på året blev det när fina Grynet (D.Grynet) den 6/2 fick somna in... Vila i frid Grynet och nu får du valla hur mycket du vill och utan smärta. Du är saknad vår fina lilla Grynet.

Vi vet egentligen inte vad det var som ställde till det i Grynets kropp, men hon har under en längre tid haft ont och nu började det påverka henne mer och mer negativt. Pga smärtan kunde hon inte valla och med det blev livskvaliten sämre och sämre. Så med stor sorg togs det bästa beslutet för Grynet och det var att få vandra vidare...... 

Vi hade funderingar på att ev para våran D.Ginessa "Nessa" nu till våren men vi har valt att avvakta. Så det blir inga vår/sommarvalpar här på Dimhöjdens. 3 av Nessas syskon har gått vidare i avel och vi vill gärna se lite mer hur de kombinationerna utvecklas både i arbete,mentalitet och hälsa innan vi tar beslut på ev valpar på Nessa.

Lykke-Lynx kullen är nu snart 9 månader och vi är hittills MYCKET nöjda hur dessa guldklimpar har utvecklats.