Dimhöjdens Aldante

Dante

Dimhöjdens Aldante "Dante"

REGV1285/2008

Ägare: Meta Lönnberg. Kennel Metazz. Stockholm

ÖGA: ua (valp)

Röntgad i höfterna innan 1 års ålder, allt såg bra ut. Kommer inte att röntgas om pga hjärtat. Därför blir det inte officiellt.

Dante kom som nummer 6 i kullen kl 20:18 och vägde då 310 gram. Vid 7 veckor vägde Dante 3490 gram.

 Svart/vit eller vit/svart :0)
korthårig.
Vid veterinärbesiktningen upptäcktes ett blåsljud på Aldantes hjärta. Tid bokades hos hjärtspecialist i Helsingborg. Det visade sig att Aldante har en förträngning i lungartären till hjärtat. Hjärtspecialisten menar på att Dante kan komma att leva ett långt och lyckligt liv men att han vid mycket hårt arbete kan bli trött för hjärtat kan få för lite syre.Dante fick även som unghund besvär med nacke/rygg och efter mycket röntgen och undersökningar visade det sig att hans kotor i nacken går lite som i en båge (svårt att förklara). Vilket gör att Dante får felaktigt rörelsemönster och belastar fel. Meta som har Dante gör så gott hon kan för att Dante ska leva ett så aktivt liv han kan. Tack Meta för att du tagit så bra hand om våran gullgosse.....


Dante fick somna in 2 januari......

För att göra en lång historia kort så blev Dante dålig, spydde och fick inget behålla. Meta åker in akut med honom och där blir han uppvätskad. Dante fortsätter att må dåligt. In med honom igen och där röntgas och kollas han upp mer noggrant och då upptäcks det att något sitter fast i tarmen. Akut operation, det visade sig att en majskolv satt fast (vilken han förmodligen hittat ute någonstans). Tarmarna såg fruktansvärda ut och dem tog bort så mycket dem kunde. Efter operationen fick Dante lunginflammation och svårt att syresätta sig så Meta och Magnus tog det enda rätta beslutet, att låta Dante somna in.

Vila i frid finaste gossen.... vi saknar dig!